Seznam potravinových alergenů
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
- OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK (PŠENICE, ŽITO, JEČMEN, OVES, ŠPALDA, KAMUT NEBO JEJICH HYBRIDNÍ ODRŮDY)
A VÝROBKY Z NICH - KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH
- VEJCE A VÝROBKY Z NICH
- RYBY A VÝROBKY Z NICH
- JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH
- SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
- MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ (VČETNĚ LAKTÓZY)
- SKOŘÁPKOVÉ PLODY (MANDLE, LÍSKOVÉ, VLAŠSKÉ, KEŠU, PEKANOVÉ A PARA OŘECHY ATD.) A VÝROBKY Z NICH
- CELER A VÝROBKY Z NĚJ
- HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ
- SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH
- OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY V KONCENTRACÍCH VYŠŠÍCH NEŽ 10 MG/KG NEBO 10 MG/L, VYJÁDŘENO JAKO SO2
- VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ
- MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH