Mateřská škola Pardubice, Wintrova II 579

+420 736 528 168

Seznam potravinových alergenů

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

  1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK (PŠENICE, ŽITO, JEČMEN, OVES, ŠPALDA, KAMUT NEBO JEJICH HYBRIDNÍ ODRŮDY)
    A VÝROBKY Z NICH
  2. KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH
  3. VEJCE A VÝROBKY Z NICH
  4. RYBY A VÝROBKY Z NICH
  5. JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH
  6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
  7. MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ (VČETNĚ LAKTÓZY)
  8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY (MANDLE, LÍSKOVÉ, VLAŠSKÉ, KEŠU, PEKANOVÉ A PARA OŘECHY ATD.) A VÝROBKY Z NICH
  9. CELER A VÝROBKY Z NĚJ
  10. HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ
  11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH
  12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY V KONCENTRACÍCH VYŠŠÍCH NEŽ 10 MG/KG NEBO 10 MG/L, VYJÁDŘENO JAKO SO2
  13. VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ
  14. MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH